در زمان بحران تمام دستگاهها دارای مسئولیت هستند
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان گفت: در زمان بحران، تمام دستگاههای دولتی و غیردولتی و عامه مردم دارای مسئولیت هستند.
به گزارش کرمانآنلاین، محمدرسول جهانشاهی، با اشاره به زلزله شهر تاریخی بم گفت: پس از این زلزله، سازِکار مدیریت بحران در کشور تغییرات زیادی کرد؛ تغییراتی که بسیاری آن را ناشی از بررسی خلأها و مسایل مدیریتی رخ داده در پی این زلزله میدانند و برخی دیگر نیز بر این باورند که همچنان خلأهایی در مدیریت بحران وجود دارد.
وی با اشاره به پنجم دیماه سالگرد زلزله مرگبار «بم» و روز «ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی» افزود: در صورتی که آمادگی لازم برای کنترل خسارات و آسیبهای ناشی از بلایای طبیعی و حتی غیرطبیعی وجود نداشته باشد، امکان تبدیل آن به بحران وجود دارد.
وی ادامه داد: بحران در تمام دنیا اتفاق میافتد و تقریباً هیچ کشوری یارای مقابلۀ کامل با بحران را ندارد، اما بعضی بحرانها سبب میشود که یک منطقه بحرانزده تا سالها قابلیت بازگشت به وضعیت اولیه را نداشته باشد.
این کارشناس ایمنی با بیان اینکه کنترل بحرانهای طبیعی از نشانههای قدرت یک کشور است، گفت: اگر یک کشور بتواند بحران و حوادث طبیعی خود را بهتر کنترل کند، نشاندهندۀ اقتدار آن کشور است؛ البته باید توجه داشت که در بحران تمام دستگاهها، دارای مسئولیت هستند و نمیتوان فقط از یک بخش یا یک سازمان توقع امدادرسانی داشت.
جهانشاهی ادامه داد: دستگاههای دولتی در زمان وقوع بحران و حوادث طبیعی باید نسبت به آمادهسازی و بسیج امکانات موردنیاز ازجمله باز کردن سولههای بحران و اماکن امن، اعزام تیمهای امداد و نجات، ایجاد مراکز درمان، بستری و اعزام، تهیه آذوقه و آب آشامیدنی سالم و فراهم کردن لوازم مورد نیاز مانند البسه و وسایل ارتباطی اقدام کند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با اشاره به ارایۀ آموزشهای لازم در رابطه با زمان بحران، گفت: این آموزشها باید در طول سال و به روشهای مختلف ارایه شود.
جهانشاهی با بیان اینکه ساخت سولههای بحران مطابق با اصول مهندسی و با مقاومت بالا در هر شهر و متناسب با جمعیت حاضر و همچنین نگهداری اقلام ضروری در انبارها، جزو ضروریات است، گفت: برگزاری مانورهای بحران نیز تأثیر زیادی در واکنش سریع و صحیح شهروندان خواهد داشت.
وی تراکم جمعیت در شهر کرمان بهویژه بافتهای فرسوده را نیز از عوامل افزایش خطر دانست و گفت: مسایل دیگری چون پارک چندلایه و نامنظم خودروها در بخشهای تاریخی، سقوط درختان، دکلها و تیرهای برق و مخابرات هم، از دیگر مسایلی است که در صورت بروز زلزله، با یک بحران مواجه میشویم؛ زیرا روند امدادرسانی را با مشکلات زیادی مواجه میکند.
جهانشاهی با بیان اینکه پس از زلزله بم، سازمان و ساختار مدیریت بحران در کشور به شکل فعلی درآمد، گفت: البته لازم است پیامها و پیامدهای زلزله بم را درست و کامل درک کنیم و آن را برای هرنوع بحران احتمالی در کرمان و دیگر شهرهای استان، بهکار گیریم.
سرپرست سازمان آتش نشانی
«ابراهیم بابایی»
مرکز شارژکپسول های آتش نشانی
ایستگاه شماره 3 سازمان آتش نشانی واقع در خیابان شهید مصطفی خمینی کوچه 58
ما 26 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم